Prijavi se za Laboratorij Slave!

18. travnja 2012 u 13:13
Slika

Laboratorij slave je natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.


→ Kriteriji prema kojima će se natjecatelji ocjenjivati su: sadržaj, jasnoća i karizma.
-------------------------------------------------------------------------------
Sadržaj bi trebao biti adekvatno odabran i znanstveno točan. Ako o temi koja se iznosi postoji među znanstvenicima određena polemika ili dvojba, prezentacija bi se trebala i na to osvrnuti.

Jasnoća u komuniciranju ideje ili teme od temeljne je važnosti. Koliko god jednostavna ili složena tema koja se izlaže, publika bi je na kraju trebala dobro razumjeti. Ključno pitanje pritom je sljedeće: Mogu li slušatelji objasniti sadržaj nekome drugome?

Laboratorij slave od natjecatelja traži i tu teško opisivu, ali nepogrešivu kvalitetu: karizmu. Pobjednik natjecanja bit će onaj koji znanost predstavi na uzbudljiv i fascinantan način, onaj koji zna podijeliti s drugima ne samo znanje nego i strast prema njemu.


→ Nagrade
-------------
Pobjednici prednatjecanja osvojit će čitače elektroničkih knjiga i knjige iz Algoritmove bibiloteke Fakta. Svi finalisti završnog natjecanja osvajaju vikend-program usavršavanja i druge vrijedne nagrade. Troje prvoplasiranih bit će nagrađeni laptopima.

Pobjednik završnog natjecanja osvaja i putovanje u Veliku Britaniju te sudjelovanje u međunarodnom Laboratoriju slave na Festivalu znanosti u Cheltenhamu u lipnju 2012.


Vidimo se na Laboratoriju slave!